Skip to main content

Samen werken met de opdrachtgever

Willen weten

Samen met de opdrachtgever de doelstelling van een product en de concrete opdracht definiëren. Daar krijg ik energie van. Want samen tot een communicatief goed product komen is ons streven.

Laten groeien

Na de definitie van de opdracht ga ik eerst heel toegepast aan de slag. Tijdens het schetsen laat ik gevoel meer toe, met in mijn achterhoofd de doelstelling van het product. Dan ontstaan er bruikbare concepten.

Doen

Met mijn kennis van het proces en mijn ervaring transformeer ik de opdracht naar een effectief en afgerond product. Hierin blijf ik nuchter. Ik werk snel en lever hoge kwaliteit. Het geeft me een kick als de puntjes op de i staan.

foto: myrre van dijk

Referenties

Maria Camarasa, Lijn43

“De afgelopen jaren heeft Mariëtte voor verschillende lijn43-projecten het ontwerp verzorgd: boekjes, brochures en websites. Haar stijl spreekt ons erg aan, fris en zakelijk, maar met vaak toch een speels element.
Samenwerken met Mariëtte is heel plezierig: niet alleen communiceert ze helder en positief en levert ze altijd op tijd en volgens afspraak, ze denkt ook actief mee hoe we onze publicaties nét dat beetje extra kunnen geven!”

Mijke van den Boogaard, EBN B.V.

“Mariëtte Jongen heeft reeds meerdere malen opdrachten uitgevoerd voor EBN B.V. Dit werk omvatte het maken van poster- en presentatiemateriaal getoond op verscheidene conferenties, alsmede de vormgeving van aan geologie gerelateerde 3D illustraties.
Al dit materiaal is naar tevredenheid en binnen de overeengekomen tijd opgeleverd. Mariëtte luistert goed naar de wens van de klant, maar denkt ook actief mee over de juiste balans tussen inhoud (in dit geval technisch van aard) en vormgeving zonder de beoogde doelen uit het oog te verliezen. Dit heeft geresulteerd in mooi en overzichtelijk materiaal.
Samenwerken met Mariëtte hebben wij als erg prettig ervaren. De totstandkoming van het materiaal is een iteratief proces geweest waarbij Mariëtte zich flexibel heeft opgesteld, zowel wat betreft het aanpassen van het werk als wat betreft de planning.”

Pieter van Gelder, Involve

“Voor een grote internationale food organisatie heeft Mariette een serie infographics gerealiseerd. Ze heeft daarmee een indrukwekkende reeks van creatieve, aantrekkelijke en heldere ontwerpen neergezet. Mariette denkt volop mee in het proces en weet complexe materie verassend simpel vorm te geven – al dan niet aansluitend op een reeds bestaande huisstijl. Daarbij is Mariette ook nog eens erg flexibel en mist ze geen deadline. Als ik weer een creatieve denker en geweldige doener nodig heb, bel ik Mariette!”

Hendrik van Meerveld, TNO

“De samenwerking met Mariëtte is zeer prettig geweest. Zij kon zich goed inleven in het project waar ik mee bezig was en dacht kritisch mee over hoe de boodschap het beste overgebracht kon worden. Bijzonder fijn vond ik haar pragmatische insteek en de goede communicatie. Het uiteindelijke reslutaat was daarom ook helemaal naar wens.”

Claudia Wiskerke, Commpositie

“Mariette Jongen is een echte professional in grafisch vormgeving. Ze stijgt boven haar collega’s uit doordat ze gelooft in haar talent. Alle output is even creatief en bovenal doordacht. Mariette is op haar best als ze van scratch af aan kan meedenken, dus al ver voor het ontwerpproces. Zo maakt ze zich het doel en de doelgroepen eigen waardoor het ontwerp perfect hierbij aansluit. Ik heb met Mariette gewerkt bij TNO als collega en daarna huurde ik haar diverse keren in voor opdrachten, altijd met een kwalitatief hoog eindresultaat. Naast een creatief talent, is zij voor mij een zeer plezierig persoon om mee samen te werken.”

Juul Uijttenboogaart, Identitive Communicatieadvies

Mariëtte Jongen is creatief, enthousiast, brengt positieve energie, maakt niet klakkeloos wat haar gevraagd wordt, maar denkt mee. Na eerdere ervaringen met Mariëtte bij TNO vroeg ik haar later onderdeel uit te maken van een creatief team om een nieuwe positionering en huisstijl uit te denken en werken voor Amie Ouderenzorg. Ze is een prettige sparring partner, die altijd op tijd levert.”

Ankie Poen, Amie Ouderenzorg

“Ik heb Mariettte Jongen leren kennen tijdens een traject waarbij we onze nieuwe naam wilden koppelen aan een nieuwe positionering en bijbehorende huisstijl. Ze was onderdeel van een team dat elkaar uitstekend aanvulde.
Mariette is een creatieve vrouw, een echte professional. Ze denkt positief kritisch mee, is helder in wat wij van haar kunnen verwachten en is snel met haar oplevering.
Dit heeft geleid tot een fijne samenwerking waardoor we nog graag regelmatig een beroep op haar doen voor diverse zaken.”

Elsbeth Roelofs, TNO

“Vanuit TNO heb ik verschillende keren Mariette Jongen opdracht gegeven. Opdrachten voor de vormgeving van een brochure, een boek en een rapport. Elke keer weer ben ik aangenaam verrast door Mariettes creativiteit in de vormgeving, haar praktische insteek in het regelen van alle zaken om de vormgeving heen, en de manier waarop Mariette kritisch meedenkt over het middel dat ik wil inzetten voor de communicatie. Mariette levert kwaliteit vanuit een prettige samenwerking met haar klant.”

Ellen van Brummelen, Aeneas Media

“Ik heb voor verschillende boekproducties met Mariette samengewerkt. Ik heb haar leren kennen als iemand boordevol creatieve ideeën die ze weet te vertalen naar mooie eindproducten. Ze kan zich goed verplaatsen in de wensen van haar opdrachtgever en werkt erg secuur. Ik vond én vind het prettig om met Mariette samen te werken en kan haar dan ook van harte aanbevelen.”

Dick Hardebol, PIKE Vastgoed B.V.

“Mariette heeft voor een tweetal projecten de verkoopbrochures, verkoopborden, advertenties en flyers ontworpen. Het resultaat is zeer goed en samenwerking verloopt uitstekend. Mede hierdoor is de verkoop van onze projecten zeer succesvol verlopen.
Mariette is zeer betrouwbaar in het nakomen van afspraken (aanleveren documenten etc) en kan spoedklusjes doorgaans zeer snel afhandelen. Wat mij betreft komt er voorlopig geen einde aan onze samenwerking!”

Opdrachtgevers

Aeneas Media
Agentschap.NL
Amiant Asbestopleidingen BV
AWVN
Balanced Ever After
BAM
Beroepsopleiding Advocaten
birgit.nu
BrabantWonen
BuroAmplio
BZ Innovation Management
CiZ
Cycle Training Center
De Energieke Burger
Deltares
Den Outer Teksten
Dialogue BV
DSM
EARPA
EBN BV
en movimiento
Frank van Rooij Interimmanagement
Gemeente Nieuwegein
Gemeente Utrecht
Geologische Dienst NL
Grontmij
Heinz BV
HR22
Instituut Gak
Involve
ISVW
JEP Vastgoed
Judith de Graaf Psychotherapie
Kennemerhart
Lijn43
Louwman Group
Marcel Prins
Meesterlijke Taal
Natuurmonumenten
Nederlandse Hydrologische Vereniging
NEMO Uitgeverij
New Urban Mobility
NVGP
PIKE Vastgoed B.V.
Prins Milieu Consultancy
Resilience Engineering Association
Revolve
Saskia van Eeuwijk BV
Sportvisserij Zuidwest Nederland
Stichting 3e Weg
Stichting EFT
Stichting IJkdijk FloodControl
Stichting Pensioenfonds TNO
Stichting SBI
SUWO
TNO
Topwerkgever-VO
USV Hercules (Pro bono)
Van Dale
Vastgoedverbinding
Waterschap Rivierenland
Webstudio Nienke
Wouter van Wingerden
Zayaz Woningcorporatie

Producten

Advertentie
Boek
Brochure, folder, flyer
Digitaal magazine
eBook
Geologisch profiel
Icoon
Illustratie
Infographic
Interactieve PDF
Kaart, uitnodiging, divers drukwerk
(Kaart)spel
Logo en huisstijl
Magazine en tabloid
Poster en wetenschappelijke poster
Presentatie
Rapport en omslag
Website (ontwerp en bouw)
Whitepaper
(Wieler)kleding


Iets anders?

Wil je iets anders laten maken dan hierboven genoemd? Laat het me weten. Altijd in voor iets nieuws. En mocht het mij zelf niet lukken dan vind ik iemand in mijn netwerk die je verder kan helpen.

Programma’s

Adobe InDesign
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop
Adobe XD
Adobe Acrobat
Adobe Animate
Adobe Express
Foleon
WordPress
MS Office
iMovie

Wil je iets moois laten maken?